Languages

23/01/2006

KARICU VRATI 10 MILIONA MARAKA POZAREVLJANIMA

Pozarevac
Nakon akcije Vlade Srbije privodjenja pravdi Karicevaca obnovilo se i pitanje 10 miliona maraka koje je iz Pozarevacke banke 1993.g. po nalogu tadasnjeg SPS direktora Drakceta Mitica odneto u Karic banku i nikada nije vraceno. Krivicni postupak koji je tada vodjen protiv Drakceta Mitica zagubio se negde u po korupciji poznatom Visem trgovinskom sudu u Beogradu a Mitic je sudski gonio svakoga ko bi pomenuo ovu veliku pljacku u javnosti. Od svega nije bilo nista do dana danasnjeg. Sada se kod pozarevljana ponovo javila nada da bi pozarevacke pare mogle biti vracene u okviru ove akcije, ako opet ne zavrse na "podmazivanju" i ove vlasti.

Nuklearka u Kostolcu?

Ovih dana ponovo prica o zidanju nuklearke u Kostolcu pokrenuo je napis u Kuriru. Ova tema koja se kao "javna tajna" provlaci vec vise od 20 godina ponovo je aktuelna. Ovaj put ova glasina izgleda realnije nego ikada do sada. Razlog vise da poverujemo u to je da su sve "demokratske" vlasti vrlo lako predavale vlast milosevicevim naslednicima koji opstinu Pozarevac i dan danas nemilosrdno pljackaju.

03/01/2006

POZAREVAC PONOVO BEZ GRBA


Espesovsko-radikalsko-karicevska vecina na poslednjoj sednici SO Pozarevac ukinula Pozarevljanima grb sa hriscanskim, nemanjickim i obrenovicevskim obelezjima. Umesto njega vratila stari amblem sa paganskim obelezjima koji je nekada bio preteca grba sa petokrakom i zupcanicima. To nas i sada ceka ako se ne opametimo.