Languages

22/04/2006

ZRTVAMA KOMUNIZMA REHABILITACIJA ALI NE I IMOVINA

Pozarevac
Konacno je skupstina usvojiila Zakon o rehabilitaciji politickih osudjenika. Ipak ima malo gorcine u tome, jer usvojen jr i amadman koji ne dozvoljava automatski povratak imovine osudjenika za koje se potvrdi da su osudjeni bez odgovarajucih dokaza, vec se to ostavlja da bude regulisano posebnim zakonom, odnosno Zakonom o restituciji. Ovo je prvi anti komunisticki zakon koji predstavlja raskid sa zlocinaskom prosloscu brozovih i milosevicevih sledbenika ali je naravno krnj bas kao i nasa demokratija ako se tako uopste moze i nazvati postmilosevicevska Srbija.

ZBOG LOPOVLUKA SPS-A ZATVARA SE MUZEJ U POZAREVCU

Pozarevac
I nakon dokazane kradje i falsifikata zlatnika sa likom Aleksandra Makedonskog od strane SPS direktora muezeja Dragana Jacanovica, on po sramnoj odluci pozarevackog veca koga cine tri lopovske stranke SPS, SRS i PSS isti ostaje na tom mestu. Uprkos pritvoru i ocigloednoj umesanosti i u mnoge druge pljacke ove ustanove i najave Ministarstva kulture da ce zbog toga oduzeti dozvolu za rad ovoj ustanovi, dokazani lopov ce ostati na celu muzeja koji uskoro nece raditi.

02/04/2006

MILENKOVIC BRUKA MILIVOJEVIH SVECANOSTI

Pozarevac
Ovogodisnje glumacke svecanosti Milivojevi dani proticu u znaku povratka ozloglasenih SPS kadrova. Nekadasnja celicna pesnica SPS-a srpske kulture i glavni kradljivac glasova za Milosevica, Milisav Milenkovic ponovo se nasao u ziriju koji su pozarevacki socijalisti pravili po svom politickom ukusu. To je izazvalo lavinu nezadovoljstva glumaca koje je ovaj politkomesar kulture zabranjivao u "svoje vreme". Najglasniji medju njima bio je Voja Brajovic koji je odbijajuci da igra pred takvim zirijem rekao "Necu da igram za nekoga ko nas samo sto nije j...."