Languages

15/11/2006

POKRENUTA REHABILITACIJA ZRTAVA KOMUNISTICKIH LIKVIDACIJA U POZAREVCU

Pozarevac
Nakon dva meseca od stupanja na snagu Zakona o rehabilitaciji i vise od 60 godina od vise stotina likvidacija izvrsenih od strane komunistickih samozvanih prekih sudova pokrenut je postupak rehabilitacije ovih uglavno nevino i bez legalnog postupka osudjenih pozarevljana. Zahtev za pokretanje rehabilitacije podnela je Liga za zastitu privatne svojine i ljudskih prava - Odbor Pozarevac Okruznom sudu u Pozarevcu.

SAMOUBILACKA KAMPANJA RADIKALA

Pozarevac
Pozarevac je kao i vecina gradova u Srbiji u vreme referendumske kampanje bila izlepljena plakatima zlocinca koji se jos uvek nalazi na celu radikala a u zatvoru je. Ovakvo ruganje gradjanima Srbije za njihove sopstvene pare nije bilo dosta radikalima pa su sada krenuli u novu kampanju - ako ne mozes da usmrtis druge usmrti sebe. Njihov vodja po njihovim recima ne uzima hranu, ni lekove. Nista tu nije novo. Gurao je druge u smrt dok je mogao, a sada kada je iza brave ostalo je da to cini sebi kao sto je to ucinio i njegov najdrazi kolega a srpski najveci tiranin posle Broza. Ako im je to predizborna poruka onda se valjda niko u zemlji Srbiji nece naci toliko lud da za njih i glasa.

09/11/2006

UKRADENI DOM ZDRAVLJA

Pozarevac
Za neku normalnu zemlju i neki normalni grad bilo bi neverovatno da jedan lekar bude u isto vreme predsednik opstine i predsednik upravnog odbora Zdravstvenog centra i da pri tome pokrade toliko para da nekoliko godina nakon toga i pored krivicnih procesa koji se protiv njega vode, napravi privatni dom zdravlja veci, lepsi i opremljeniji i opremom i vozilima od onog doma zdravlja koji je u sastavu Zdravstvenog centra ciji je direktor bio. To je za Pozarevac, medjutim, normalno pa se bivsi predsednik opstine i UO ZC danas uveliko hvali svojim privatnim domom zdravlja a i privatnim domovima i stanovima dok zdravstveni centar i dalje grca u nemastini i nedostatku prostora koji je ukraden i sada je u privatnom vlasnistvu nekaznjenog lopova.

LIGA ZA REHABILITACIJU ZANKE STOKIC

Pozarevac
Liga za zastitu privatne svojine i ljudskih prava - Odbor Pozarevac podnela je Okruznom sudu u Beogradu zahtev za rehabilitaciju glumice Zanke Stokic koje je antisrpska bezbozbzna komunisticka vlast u montiranom procesu osudila na gubitak nacionalne casti i zabranu ucesca u javnom zivotu. Zbog ovakve sramne presude koja je donesena bez ikakvih dokaza i protiv svakog zakona zdrave pameti doveo je ubrzo i do smrti velike glumice.