Languages

27/03/2007

SKORO MILION DINARA ZA STADION KOJI CE SE DATI INONU

Prevarantska i uzurpatorska SPS-SRS-PSS vlast opstine Pozarevac isplatila je pozarevackom MIP-u blizu milion dinara na ime kupovine tribina stadiona MIP-a u Pozarevcu. Tesko da se ova nezakonita rabota moze nazvati kupovinom ako znamo da je zemljiste stadiona opstinsko a tribini su ionako gradjene delom i opstinskim parama, a u jadnom su stanju tako da njihova vrednost je svakako i bez toga visestruko manja. Za ovu transakciju naravno nisu obezbedjene saglasnosti nadleznih drzavnih organa tako da se moze smatrati prostim presipanjem para da bi dosle do privatnih dzepova.
Stadion ce naravno biti predan eksponentu i jednom od najvecih SPS tajkuna i lopova Zoranu Bulatovicu Inonu. Zasto bi se inace sve to i radilo.

24/03/2007

MONARHIJA UMESTO PREPIRANJA O VLADI

Монархистичка иницијатива представља удружења 17 монархистичких покрета у Србији, међу којима је као оснивач и Српско краљевско друштво - Пожаревац. Поводом најновијих догађаја везаних за формирање нове владе издали су следеће:

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ФОРМИРАЊА НОВЕ ВЛАДЕ
Најновија криза у формирању владе Републике Србије ових дана нам на најбољи начин показује предности монархистичког у односу на републикански облик владавине, који је у Србији, иако против воље грађана и традиције српске државе наметнут пре 60 година, још увек на снази као реликт комунистичке диктатуре.
Иако данас демократске странке у Србији имају јасну подршку већине грађана за формирање проевропске владе, то је онемогућено страхом већине странака да би ситуација у којој једној од њих припадају две највише функције извршне власти – Премијер и Предесдник републике, довела до неке врсте доминације или чак хегемоније те странке. Слични разлози онемогућавали су више од четири године да се у постпетоктобарској Србији изабере Председник републике, што је у знатној мери ослабило институције крхке демократске државе а ојачало екстремне и недемократске снаге у њој.
Овакве ситуације су у било којој савременој европској парламентарној монархији немогуће. Монарх је увек независан од било које политичке странке, и неутралан према свакој од њих, окренут искључиво интересима државе и свих њених грађана, те нити може нити жели да стави било које друге интересе, па ни своје личне, изнад њих, јер би тиме довео у питање не само свој опстанак већ и опстанак читаве династије.
Монарху је природан интерес да влада буде увек формирана у законском року, да би тако на најбољи начин репрезентовао интересе свих грађана, за разлику од Председника републике који је увек или члан неке странке, или изабран због подршке неке странке, те је самим тим приморан да ради у њеном интересу, а против конкурентских странака.
У таквим околностима долази и до таквих парадокса да поједине странке захтевају од председника да за премијера предложи сам себе. То најбоље говори о потреби да једна држава која жели да постане стабилна да би се укључила у европске интеграције, а при томе има историјских и културолошких потенцијала да васпостави уставну парламентарну монархију, то заиста треба и да учини и тиме ојача своје позиције како на унутрашњем тако и на међународном плану.

12/03/2007

GLAS ZA KOSOVO

Pozarevac
У америчком сенату покренут је поступак за доношење резолуције о отцепљењу Косова.
Један од сенатора покренуо је на нету петицију да би прикупио довољно гласова и ставио на изгласавање резолуцију против отцепљења Косова.
До сада се пријавило око 42 000 људи, а потребно је 50 000 да би била валидна.www.thepetitionsite.com/takeaction/905791187