Languages

14/04/2007

MENADZER PAJA - DUZAN I RUZAN

Menadzer opstine Pozarevac Predrag Pajic - Paja, poznat po prljavim poslovima u vreme Marka Milosevica poslednjih nekoliko godina ima silnih problema sa dugovima i naplatiocima. Gotovo svakoga dana dolaze u opstinu da ga traze a on pokusava i delimicno uspeva da ih resi preko budzetskih para i para javnih preduzeca. U opstinskom sudu ima vise sporova zbog prevarnih radnji i dugova prema raznim licima od kojih je jedan uspesno resen pre nekoliko dana, na njegovu stetu, a na korist nesrecnih naslednika vlasnika preduzeca Merkur iz Kostolca koji je u medjuvremenu umro. Radi se o sumi od oko 350000 dinara. Nadamo se da ce doci vreme da vrati i novac koji uzima i dalje iz opstinske i kase javnih preduzeca uz pomoc SPS predsednika opstine Vujcica koji mu je pre neki dan produzio mandat na jos godinu dana. Ocigledno da je Vujcic zadovoljan kako Paja radi - sigurno se i matori tu dobro omasti.

DA LI POZAREVLJANI PLACAJU GREJANJE MILOSEVICIMA

Na ovo pitanje nije tesko odgovoriti. Ako im placamo struju, vodu, komunalije, sahrane, punimo racune u inostranstvu, naravno da placamo i grejanje. To su ipak malo zavili u oblandu pa i nije bas tako vidljivo. Kucu od po nekim procenama vise od 1000 kvadrata proglasili za stambenu zgradu gde su odvojili dve stambene jedinice - prvu od ok 330 m2 za Marka Milosevica i drugu od oko 220 na Miru, tako da je mesecni racun za Marka samo 6600 a za miru 9500 dinara, sta je sa ostatkom stambenog prostora nije tesko predpostaviti. I pored ovako niskih racuna oni prave dugove od 80-100000 kada bivaju tuzeni i onda SPS iz "dobrovoljnih" priloga, citaj iz nasih dzepova (opstinski budzet ili budzet javnih preduzeca) izmiri dug po sporazumu. U poslednje vreme, medjutim, izmirivali su samo Markove dugove, tako da Mira ima dug od 240.000 dinara a Marko samo 13000 odnosno samo 2 neizmirena racuna.

12/04/2007

LESKOVCU PRIVREMENE MERE A POZAREVCU MAFIJOKRATIJA DO DALJNJEG

Vlada Republike Srbije donela je danas odluku o privremenim merama za opstinu Leskovac nakons sto je od 1. aprila ukinuto budzetsko finansiranje za ovu opstinu. Nijedna od ovih mera, medjutim, nije doneta za opstinu Pozarevac koja to sa mnogo vise argumenata zasluzuje. Naime u Leskovcu nisu formirani organi 6 meseci tako da su vlast vrsili oni koji su se na tom mestu zatekli a legalno su izabrani, dok u Pozarevcu gotovo 5 meseci vlast vrsi banda uzurpatora sa falsifikovanim mandatima u skupstini i obezbedjenjem sastavljenim od ovencanih kriminalaca. Da li je Pozarevac i ovaj put moneta u potkusurivanju za buduce formiranje vlade?

10/04/2007

UHAPSEN POZAREVACKI KONSILIJERE PASAJLIC

Na veliki cetvrtak pozarevacka policija uhapsila je Obrada Pasajlica advokata vise pozarevackih kriminalaca i tajkuna za koje je radio vise prljavih poslova vezanih za osnivanje i zatvaranje fiktivnih firmi radi pranja novca. Interesantno je da nijedan od ovih kriminalaca bliskih SPS-u i PSS-u nije dosao pred lice pravde ni ovaj put. Izgleda da ipak ta veza izmedju tih tajkuna-kriminalaca i pozarevacke policije i tuzilastava jos uvek dobro funkcionise, a da nastrada samo neko ko ne odradio dobro posao za njih ili uradi nesto za jednog mafijasa sto se ne svidi drugom i onda zglajzne.