Languages

23/05/2007

ПРВО ОКУПЉАЊЕ ШКОЛА СА ИМЕНОМ “КРАЉ АЛЕКСАНДАР I”

Пожаревац, 22. мај 2007. – Асоцијација школа “Краљ Александар I” која обухвата пет основних школа у Србији са именом овог Краља из Династије Карађорђевића, данас је одржала своју прву манифестацију – Краљевски квиз.
Престолонаследник Александар је упутио честитке организаторима, а нарочито ученицима који су учествовали у овом догађају.
“Знање је веома важно за наше младе генерације. Историја нас учи о нашој прошлости и даје нам смер за будућност. Мој деда, Краљ Александар И био би веома поносан да је овде данас са вама. Иако је ово такмичење, желим да знате да сте сви ви победници”, нагласио је Престолонаследник Александар у свом писму подршке.
Деца су показала одлично знање на квизу и при томе се забављала. Такође су извела и диван културно-уметнички програм, у оквиру којег је била отпевана и победничка песма Евровизије 2007. – “Молитва”.
Престолонаследник је честитао свим такмичарима поклонивши им примерак књиге “Краљ Петар II”, аутора Бранислава Глигоријевића.

22/05/2007

ПАНИКА У ЦРВЕНО-ЦРНОЈ КОАЛИЦИЈИ - НАДА ЗА ПОЖАРЕВЉАНЕ

Дуго очекивана принудна управа за општину Пожаревац, била је најављена као тачка дневног реда претходне 2. седнице новоформиране демократске Владе Републике Србије. То је изазвало немалу панику међу компромитованим и у безакоњу огрезлима функицонерима СПС, СРС и ПСС. Мало су одахнули, али не задуго. На једној од наредних седница ће то сигурно бити учињено што ће значити сигурно боље или бар мање лоше дане за Пожаревац и пожаревљане.

09/05/2007

У СРБИЈИ СУМРАК - У ПОЖАРЕВЦУ МРАК

Након срамног савеза ДСС са СПС и СРС Пожаревљани губе сваку наду за увођење принудне управе и смене нелегалне корумпиране и неспособне власти. Најављена принудна управа за 9. мај - Дан победе над фашизмом као нова поведа над неофашизмом у Пожаревцу изјаловила се и уместо тога имали смо прилике данас да видимо славље нелегалног председника скупштине Грубетића и његових радикала и јадиковке остатка остатка демократских снага како се и након 7 година у Пожаревцу ништа није променило - био мрак - остао мрак.

ПИЛАТ ПОЖАРЕВАЧКИ

Верни пожареваљани били су немало изненађени угледавши ових дана име социјалисте Душана Вујчића, актуелног председника општине Пожаревац на звону пожаревачке Саборне цркве.

Откуда његово име на звону које је плаћено буџетким новцем општине, тј. новцем грађана Пожаревца, нађено је у нашем богатом црквено-народном предању, које каже УШАО КАО ПИЛАТ У ВЈЕРУЈУ.

Да истинитост ове изреке буде још ближе побринули су се Вујчићеви сарадници који су на звону скоро цитирали хришћанско ВЈЕРУЈУ „у време Понтија Пилата“ – „за време председнка Д. Вујчића“. Ту сличност наравно не престаје. Вујчић се на месту предесника општине умногоме понаша слично Понтију Пилату, за чије време су се дешавале многе неправде и кршења боћјег и људског закона за шта је он био потпуно непособан да спречи већ је само симболично прао руке од свега. Тако је било тада са противзаконитом влашћу Ирода, тако сада са истоветном влашћу Ивана Грубетића. За време Пилата је невино страдао Исус Христос, а познати злочинац Бараба био пуштен. Све је то допуштао Пилат јер је био само марионета у рукама моћника, те је на сваку нешравду пристајао само зарад очувања своје позиције и личне користи. Тако и данас Вујчић чини да се успешни и некорумпирани директори смењују а постављају они са дебелим реповима и склони корупцији и прљавим пословима.

Разлика која се у ова два случаја може уочити је да Пилат ничим није тражио да уђе у хришћанско ВЈЕРУЈУ, док је Вујчић на одређени начин условио и изманипулисао Цркву у смислу давања помоћи из општинског буџета, који се, узгред, у целини незаконито користи већ пети месец.