Languages

31/01/2008

NIKOLIĆ KONAĆNO OTKRIO VEZU SA MAFIJOM

Najavom da će "preispitati odluke suda u slučaju ubistva premijera Đinđića", kao da "ni dana ne bi dozvolio da Milanović" bude u zatvoru Nikolić je jasno pokazao zašto se Legija tako lako predao i zašto je Zvezdan Jovanović prvo jasno priznao ubistvo premijera Đinđića a zatim ga u poptpunosti negirao. Jasno je dalje ko su bili naručioci ubistva, kao i cilj koji bi delimično mogao biti ostvaren već u nedelju 3. februara.

TRGOVINA STATUSOM GRADA

Gotovo sve požarevačke partije u prvim nedeljama januara pokušavaju da pripišu sebi zaslugu za to što je Požarevac u zaklonskom predlogu ušao u spiak opština koje treba da dobiju status grada. Time svi oni pokazuju kliko nisko mišljenje imaju o gradjanima Požarevca.Kao da svako iole informisan nezna da se status grada dobija na osnovu određenih ekonomskih, demografskih i dr. objektivnih a ne političkih razloga.

NOVA HAPŠENJA PO OPROBANOM RECEPTU

U nastavku akcije "Požar" privedeni su ovih dana direktor Zdravstvenog centra Požarevac dr Miodrag Ilić (G17+)i direktor TV Duga Slaviša Nikolić u vezi malverzacija vezanih za pilot projeka izdvajanja tehničke službe ZC i bolničke kuhinje. Iako su ove malverzacije pokrenute još u vreme Miloševićevog režima kada i malverzacije oko gradnje još nezavršenog porodilišta niko do njegovih pulena nije dirnut - Dušan Antić, Bojović, Popović i dr. mirno uživaju u bogatstvu stečenom na pljački u tom dobu. Očigledno da zakoni za Mirine i Markove prijatelje još uvek ne važe.

18/01/2008

NOVE KRADIKALSKE OBMANE

U finišu predizborne kampanje SRS nas je zatrpao nizom manipulacija čime je pokazao koliko smatra glupim gradjane Srbije. Pokušali su najpre da nam predstave kako njihovog kandidata podržavaju svi penzoneri, zatim svi Romi i na kraju i svi Vlasi u Srbiji - bas kao da su svi oni ovce pa neko moze da ih natera stapom da glasaju za Nikolića. Svako normalan zna da i medju penzionerima, i medju Romima i medju Vlasima postoje demokratski i nedemokratski, levo i desno opredeljeni, napredni i konzervativni - i da ce svako prema svom ubedjenju glasati a da je manipulacija manjinama nesto zbog čega bi se u pravnoj državi odgovaralo.

10/01/2008

IZOSTALA HAPŠENJA KRUPNIH RIBA

Dugo najavljivani drugi krug akcije "Požar" obuhvatio je hapšenje nekoliko "sitnih riba" iz požarevačkog privredno-političkog kriminalnog udruženja. Medju poznatijim facama tu se našao aktuelni gen. direktor Litasa Slava Živković i neki od njegovih pomagača unutar ovog preduzeća. Obzirom da su oni osumnjičeni zbog pranja novca preko firme Best internacional Miška Kuzmanova pri kupovini NIS-ove nafte i malverzacija kod privatizacije ovog preduzeća ostaje pitanje šta je sa glavnim bosovima ove mafije Markom Miloševićem čiji je Bugarin bio samo pijuna, sa Dragišom Ivkovićem direktorom Litasa sa najdužim stažom i najviše malverzacija kome je Slava bio samo vodonoša. Šta je dalje sa Kekićem jednim od bosova ovog klana i drugim bosovima SPS-JUL "elite" koji su danas "uspešni biznismeni".
Ne oćekuje valjda naša policija da ćemo poverovati da je višegodišnju i višemilionsku pljačku Požarevca osmislio, predvodio i organizovao Miško Bugarin???!!!!

REHABILITOVANI POŽAREVLJANI - ŽRTVE KOMUNISTIČKIH PROGONA 1944.

Odlukom Okružnog suda u Požarevcu, a po zahtevu požarevačkog odbora Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava, rehabilitovano je 20 požarevljana koji su streljani tokom decembra 1944. godine negde na obodu Požarevca od strane samoproklamovanog Prekog vojnog suda -Brozovih jedinica.
Kako se prvoitni zahtev Lige odnosio na 45 lica, postupak za preostalih 25 obustavljen je zbog nedovoljno podataka o tim licima koji bih identifikovali.
S obzirom da nije bilo nikakvog sudkog postupka koji bi prethodio strljanju ovih lica sud je zaključio da se ista ne mogu smatrati osuđenim već žrtvama progona iz ideoloških razloga.