Languages

15/05/2008

"PATRIJOTIZAM"

Ni nakon ubedljive pobede demokratskih snaga u Srbiji, ali ovaj put i u Požarevcu crne slutnje viju se nad Srbijom. Upravo u Požarevcu pre tri godine kada je nekoliko funkcionera DSS pokušalo da natera požarevački odbor da udje u koaliciju sa SPS-SRS najavljena je koalicija koja je ovih dana i javno obljavljena. Možda bi bolje bilo da se ona tada i desila u Požarevcu, tada DSS nikoga ne bi mogao da laže kako nema dogovor sa radikalima, ovako za neke je ovo iznenadjenje.
Ono što se još tada desilo je da je iz DSS što isterano, što pobeglo zbog ove sramne izdaje demokratskih reformi i promena, te je tako napravljena dobra priprema da se ono što je od DSS ostalo sjedini sa snagama Miloševićevsko-Šešeljevskog režima smrti, izolacija i sukoba sa celim svetom a sve radi pljačke sopstvenog naroda - jednom rečju "PATRIJOTIZAM".

MASKA

U nedelju krenem sa sinom (2g.)na teren preko puta moje kuće i ugledam gomilu dece koja se igraju "strašila". Vidim jednog malog koji ide sa maskom a buljuk dece beži od njega. Pridjem bliže i vidim masku, a na njoj lik Tome Nikolića iscepan sa predizbornog plakata !!! Strašno, može li strašnije? Da li to mala deca (3-6g) predskazuju nešto ili je to samo dečija igra.