Languages

24/06/2009

PRODISAO KRUŽNI TOK

Svako ko je od ponedeljka 21. juna autom prošao kroz požarevački kružni tok na Trgu oslobođenja nije mogao a da ne primeti nedostatak gužve i čekanja koji su ga tu dosada uvek po pravilu čekali.
Šta se to desilo sa kružnim tokom? Godinama je bio bezrazložno gušen trima zaustavnim linijama, a povrh svega još i taksi-vozilima usred kružnog toka!!!
Neverovatno, možda jedini kružni tok na svetu u kome je bilo sve naopako. Prednost su imali oni koji ulaze, umesto da je imaju oni koji iz njega izlaze, taksi vozila parkirana usred kružnog toka ulaze i izlaze non stop stavrajući još veću gužvu. Kao da je ideja onoga ko je sve to smislio bila da se što više automobila zadrži što duže u kružnom toku, umesto da što pre kroz njega prođe.
Za grad koji je godinama bio zatvoren grad to i nije tako čudno, kao što bi bilo za svaki drugi.
To što je povrh svakodnevnih gužvi i zagušenja neko tu od lokalnih vlasti dozvolio da se postavi još i taksi stanica, to već prevazilazi zdrav razum. Kao jedino racionalno objašnjenje koje se nameće u ovom slučaju je da je isti bio dobro finansijski podstaknut da tako nešto dozvoli.
Pretpotstavimo da nije. U tom slučaju radilo bi se o malim individualnim taksistima koji jedva sastavjaju kraj s krajem, koji bi bili zahvalni što im je dozvoljeno da neko vreme budu tu. Nakon odluke da se premeste, to bi i učinili uz malo gundjanja ili ne, ali svakako bez veće gužve.
No, desilo se nešto sasvim drugo. Kada je nova i odgovorna lokalna vlast donela odluku da kružni tok treba da postane ono što jeste, da se ne njemu dešava ono što i na svim tokovima na svetu - da "teče", da "diše" - to nekome nije bilo pravo. Taj isti je organizovao višednevno kruženje svojih mnogobrojnih automobila po gradu, stvarajući nepotrebno veliku saobraćajnu gužvu, ometajući saobraćaj i uznemirujući građane. O čemu se ovde radi?
O malim jadnim taksistima? Ne, gospodo. Njima je bitan svaki minut i svaka vožnja i potpuno nebitno da li su u kružnom toku ili ne. Nemaju oni novaca, ni vremena da bace desetine litara benzina i propuste na stotine vožnji. Ne. To mogu da organizuju samo tajkuni. Oni koji su na sumnjiv način došli do velikog novca i u mnoštvu kompanija koje poseduju imaju i taksi kompaniju sa mnogo, na sumnjiv način, uvezenih automobila, koja im služi za prikrivanje sumnjivih poslova i pranje prljavog novca.
To su oni isti koji pomeraju pešačke prelaze i autobuska stajališta, grade zgrade po javnim površinama, pa i trotoarima, zatvaraju svojim građevinama prozore i prolaze i šta im sve još padne na pamet. Oni imaju dovoljno para i moći da nateraju svoje zaposlene taksiste da njihovim kolima danima kruže i demonstriraju njihovu moć, višak novca i benzina. Oni koji su korumpirali vlasti da im daju mesto koje se ne daje, sada pokušavaju da to zadrže silom.
Veliko je pitanje sada: da li će nove požarevačke lokalne vlasti uspeti u nameri da se okrenu interesima gradjana i počnu da uvode red, da naš grad počne da se sredjuje i uredjuje i krene da "slobodno diše" ili će opet nadvladati oni koji jureći za svojim interesom i profitom gaze sve pred sobom i uzurpiraju svaki pedalj slobodnog prostora.